Revalidatiecentrum Elora biedt individuele en groepstherapie aan binnen een multidisciplinaire setting.  

Kinderen en jongeren met verscheidene problematieken kunnen bij ons terecht.

Je kan contact met ons opnemen op eigen initiatief of via doorverwijzing. Dan wordt de procedure opgestart.

Het team van Elora heeft een waaier aan kennis en ervaring. 

Openingsuren:

  • elke dag van 8u - 12u en van 13u - 19u 

  • zaterdag van 8u - 12u

  • zondag en feestdagen gesloten

Nieuws ...

Lien Devloo, Charlotte Deltombe, Alien Vandaele

en An-Sofie Goderis  van Best Pittig Koksijde

bij Mia Verschave van Elora vzw. © WVH

Centrum voor Ambulante Revalidatie Elora ! 

Wij zijn gelegen in Nieuwpoort. Hier worden kinderen en jongeren met diverse ontwikkelingsproblemen door een multidisciplinair team begeleid. Kijk gerust verder om meer te weten te komen over onze werking.

Revalidatiecentrum Elora biedt individuele en groepstherapie aan binnen een multidisciplinaire setting.  

Kinderen en jongeren met verscheidene problematieken kunnen bij ons terecht.

Je kan contact met ons opnemen op eigen initiatief of via doorverwijzing. Dan wordt de procedure opgestart.

Het team van Elora heeft een waaier aan kennis en ervaring. 

Openingsuren

Maandag        13u - 19u

Dinsdag          8u - 12u en 13u - 19u 

Woensdag     8u - 12u en 13u - 18u30

Donderdag    8u - 12u en 13u - 19u

Vrijdag           8u - 12u en 13u - 18u30  Zaterdag       8u - 12u

Zon- en feestdagen    Gesloten

We zijn gesloten op: 

  • woensdag 11 november

  • donderdag 24 december

  • vrijdag 25 december

  • zaterdag 26 december

  • donderdag 31 december

INFO CORONA-VIRUS - UPDATE 19.06.2020

Sedert 9 juni werden de richtlijnen van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid versoepeld. Op basis van deze richtlijnen evolueren we naar een verdere normalisatie van onze werking, het “nieuwe normaal”.

 

Dit betekent dat we al onze activiteiten kunnen hernemen maar dat we hierbij wel de algemeen geldende veiligheidsmaatregelen consequent moeten blijven respecteren.

Hiermee wordt bedoeld: een goede handhygiëne, 1,5 meter afstand houden of het dragen van een mondneusmasker in geval de afstand niet kan worden gegarandeerd.

 

Voor de volgende maanden blijven we op afspraak werken (voor de zomermaanden heeft elk kind zijn vaste therapieplanning en doktersonderzoeken, intakegesprekken en testing gebeuren op afspraak). We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 19 uur en op zaterdag van 8 uur tot 12 uur. Tijdens de zomermaanden zijn we op zaterdag gesloten.

 

We willen u nogmaals bedanken voor de medewerking en geduld tijdens deze moeilijke periode waar we samen door moeten. We hebben er vertrouwen in dat we door een goede samenwerking én overleg deze situatie verder onder controle houden.

 

Heeft u vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren. Dit kan via email (info@eloravzw.be ) of telefonisch.

Nieuws ...

 

Wij wensen iedereen van harte te bedanken die zijn steentje heeft bijgedragen aan de verkoop van onze wenskaarten, ontbijtpakketjes, de rospotten en aanwezigheid op Soirée Féminine. DANKUWEL !!! Dankzij jullie kon Best Pittig Koksijde een recordbedrag aan ons schenken.

 

Best Pittig Koksijde overhandigt drie cheques aan CAR Elora vzw

“Inrichten van onze tuin”

NIEUWPOORT – De bestuursleden van Best Pittig Koksijde by Markant overhandigden drie cheques aan Elora vzw, samen goed voor ruim 7.500 euro. “Met die centen willen we het stuk grasland naast ons centrum inrichten, zodat we dan ook daar motorische oefeningen kunnen geven”, zegt vestigingscoördinator Mia Verschave. Wouter Verheecke

 

Afgelopen najaar organiseerde Best Pittig Koksijde de vijfde editie van de pop-upbeurs Soirée Féminine in Wulpen. Naar goede gewoonte ging de volledige opbrengst daarvan naar een lokale vzw. “Dit keer kozen we voor Elora. Een van onze leden werkt daar en een ander lid kan er terecht voor de behandeling van haar kind”, zegt medevoorzitster Charlotte Deltombe.

De Nieuwpoortse vzw vierde onlangs haar vijftigste verjaardag. In dit centrum voor ambulante revalidatie worden kinderen met complexe ontwikkelingsstoornissen geholpen. Een multidisciplinair team van 34 medewerkers waaronder 22 therapeuten die instaan voor zowel psychologische, ergotherapeutische, psychomotorische als logopedische zorg, een sociaal verpleegkundige, artsen, administratieve en logistieke krachten.

Recordbedrag

De Soirée bracht dit jaar 4.500 euro op. Elora zelf verkocht op de beurs wenskaarten en ontbijtpakketjes met zelfgemaakte confituur, granola en meli-producten, goed voor nog eens zo’n 1.224 euro. En tot slot waren er nog de rospotten die drie maanden lang in verscheidene handelszaken in de streek stonden opgesteld. Daarin werd er meer dan 1.874  euro aan kleingeld geteld. Alles samen dus goed voor een recordbedrag van ruim 7.500 euro.

“Zo’n mooie cheques krijgen we hier niet dikwijls”, reageert Mia Verschave opgetogen. “We zullen deze centen aanwenden om het stuk grasland naast ons centrum in te richten, zodat onze therapeuten voortaan ook buiten motorische oefeningen kunnen geven. Ik denk dan bijvoorbeeld aan klimtoestellen, een blotevoetenpad of een evenwichtsparcours”, zegt de vestigingscoördinator.

 

De bestuursleden van Best Pittig Koksijde schonken de opbrengst van hun pop-upbeurs aan Elora vzw.

Op de foto zie je directie Leen Cautereels, vestigingscoördinator Mia Verschave en oud-directeur Peter Leuridan, omringd door de Best Pittig dames en enkele team-leden. Helemaal rechts staat Charlotte Deltombe. (Foto IVH)

Vanaf 1 oktober 2019 ging onze Directeur Peter Leuridan met pensioen.

"Ik dank iedereen voor de aangename contacten uit de voorbije jaren

en ga er van uit dat deze in de toekomst kunnen verder gezet worden

met mijn opvolgster-directeur Leen Cautereels en met onze vestigingscoördinator Mia Verschave."

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now